top of page
Zoeken
  • Titeca Peter & Zoon

Woning renoveren: een goed doordacht stappenplan voor uw verbouwingswerken


Stappenplan voor succesvolle renovatie of nieuwbouw

Inventariseren van uw actuele woonsituatie

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ga eerst na welke aspecten van uw woning extra aandacht behoeven. Wilt u meteen uw gehele woning laten renoveren of soms gedeeltelijk? Check of uw verwarming, uw elektrische installatie en alle leidingen nog in goed in orde of aan vervanging toe zijn.


Wilt u graag uw steentje bijdragen aan het milieu en zelf ook duurzaam en energiezuinig wonen? Stap dan over op centrale verwarming en laat een moderne en zuinige hr-ketel of warmtepomp plaatsen. Vergeet niet om meteen ook uw woning goed te isoleren om te besparen op uw energierekening. Optimale dakisolatie en nieuwe kozijnen met goed isolerende dubbele beglazing zijn het investeren waard.


Zijn er nieuwe woonwensen?

Wilt u graag uw woning moderniseren en een nieuwe badkamer of keuken laten aanleggen? Of wenst u meer woonruimte te realiseren met een aanbouw, uitbouw of een extra woonlaag? Valt er soms ook meteen meer lichtinval in uw woning te creëren door het aanleggen van een erker of een dakkapel? Ga eerst eens na welke verbeterpunten er zijn voor een nog groter wooncomfort. Zo ziet u niets over het hoofd bij uw volgende verbouwingswerken.


Ontwerp, kostenberaming en planning

Belangrijk is van tevoren duidelijk in kaart brengen wat de kosten zijn van de verschillende uit te voeren werkzaamheden. Dit doet u door vooraf een offerte aan te vragen om later niet voor verrassingen komen te staan. Is uw budget niet toereikend? Zorg dan dat er op tijd een aanvullende financiering is geregeld. Of kies voor voordeligere oplossingen. Zo kan in plaats van een architect ook een totaalaannemer bouwtekeningen voor u maken. Een allround professioneel bouwbedrijf stelt een planning op voor de bouw, stemt alle werkzaamheden zorgvuldig op elkaar af en vraagt tevens de benodigde vergunningen aan.


Een complete verbouwing geregeld door een betrouwbare aannemer? Maak kennis met bouwbedrijf Algemene Bouw & Renovatie Titeca Peter & Zoon. Contacteer ons direct.

8 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page