top of page
Zoeken
  • Titeca Peter & Zoon

Slimme woningtechnologieën: de toekomst van woningbouw


Slimme woningtechnologieën: de toekomst van woningbouw

Uw eigen smart home

Misschien bent u op zoek naar manieren om uw huis energiezuiniger te maken met geautomatiseerde systemen. Of mogelijk bent u geïnteresseerd in het integreren van nieuwe technologie in uw huis om uw leven comfortabeler te maken. Wat de reden ook is, in een winkel voor een slimme woning vindt u een schat aan informatie en producten om uit te kiezen.


Automatische lichten

Met een automatisch thuissysteem kunnen de lichten in uw huis eenvoudig worden ingepland om na een bepaalde tijd uit te gaan, of u kunt ze zelf uitschakelen met een eenvoudig spraakcommando of een app. Zorg ervoor dat uw elektriciteitsrekening niet hoger wordt dan nodig met een automatisch thuissysteem. Daarnaast kan het instellen van uw verlichting ook bijdragen tot de inbraakveiligheid van uw woning.


Automatisch energiebeheer

Naast vele andere oplossingen kan smart home technologie een krachtig hulpmiddel zijn om de energie-efficiëntie in uw huis te verbeteren. Slimme thermostaten leren uw temperatuurvoorkeuren en passen automatisch de temperatuur in uw huis aan om energie te besparen. Ze kunnen ook op afstand worden bediend met een smartphone-app, zodat u de temperatuur zelfs regelt als u niet thuis bent. Zo bespaart u energie door een leeg huis niet te verwarmen of te koelen.


Beveiligingssystemen

Een slim geautomatiseerd huis geeft een huiseigenaar altijd rust. De slimme technologie zorgt niet alleen voor efficiëntie, maar ook voor gemak voor een huiseigenaar. Slimme apparaten kunnen alles op afstand bedienen. Tegenwoordig is veiligheid een van de belangrijkste factoren waarop huiseigenaren zich proberen te concentreren. De slimme sloten zijn een van de unieke apparaten die helpen om een deur anders te openen of te sluiten. Het systeem krijgt instructies of commando's van de specifieke geautoriseerde gadget met behulp van het draadloze mechanisme. Ook een slimme deurbel is een goede investering die voor een betere beveiliging zorgt. Deze deurbellen zijn handig om alle risico's van inbraak te voorkomen. Veel van deze deurbellen hebben een bewegingsbereik van 180 graden om aan te voelen of iemand het huis binnenkomt. Na de detectie van beweging start ook een opname en de bel stuurt bovendien een waarschuwingsbericht naar de mobiele telefoon van de eigenaar.


Meer weten over slimme woningtechnologieën bij nieuwbouwprojecten of verbouwingsprojecten? Neem contact op met Algemene Bouw & Renovatie Titeca Peter & Zoon.

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page