top of page
Zoeken
  • Titeca Peter & Zoon

Praktische tips voor een efficiënte renovatie van oudere woningenTips voor een efficiënte renovatie van oudere woningen

Oud huis renoveren met een betrouwbare aannemer

Als u van plan bent een oud huis te renoveren, kan het overweldigend lijken. U hebt immers te maken met tientallen jaren slijtage en verouderde materialen. Maar maakt u zich geen zorgen! Het is mogelijk met onze tips.


Evalueer het huis

Voordat u een oude woning gaat opknappen, moet u het oude huis evalueren en nagaan wat er moet worden opgewaardeerd. Houd hierbij rekening met de structurele integriteit van de woning, de leeftijd van het elektrisch netwerk en de staat van het sanitaire systeem. Ga ook na of er geen asbest in de woning zit die verwijderd moet worden.


Beslis wat u wilt doen

Het is tijd om uw fantasie de vrije loop te laten. Of toch bijna. Eerst moet u zichzelf een heel belangrijke vraag stellen. Gaat u na het verbouwproject het huis bewonen, verkopen of verhuren? Dat is belangrijk, omdat het een grote invloed kan hebben op uw ontwerp. Uw persoonlijke voorkeuren zijn misschien niet van waarde voor een koper of huurder.


Ga voor duurzaamheid

Wanneer u een oude woning wilt renoveren, zijn er niet alleen wettelijke verplichtingen, maar ook zaken op gebied van duurzaamheid waarin u zeker wilt investeren. Denk maar aan het plaatsen van dubbele ramen, het isoleren van muren of het implementeren van een regenput. Het zijn investeringen die niets zullen doen aan de uitstraling van uw woning, maar wel aan het comfort en de maandelijkse kosten.


Kies voor efficiëntie en niet noodzakelijk voor meer ruimte

Een oud huis renoveren wil niet noodzakelijk zeggen dat alles groter moet worden. Nee, oudere woningen zijn vaak niet zo praktisch ingedeeld, waardoor het herbekijken van de indeling van de ruimtes uw woning efficiënt kan maken. Misschien is het wegwerken van een oude muur iets wat te overwegen valt om uw woning moderner en groter te doen lijken.


Meer weten over het renoveren van oude woningen? Neem contact op met bouwbedrijf Algemene Bouw & Renovatie Titeca Peter & Zoon.

5 weergaven0 opmerkingen
bottom of page